The Wanderer

29 oktober: 15:30- 16:30 uur

Theaterzaal de Kamers, Amersfoort

Expressions of Leadership Event 2020

Nikos Frangiskatos

the wanderer.jpg

Over The Wanderer

Nikos nam in 2015 deel aan het tv-programma 'De beste singer-songwriter van Nederland'. Zijn opvallende talent werd opgemerkt door de platenwereld en er werd hem een contract aangeboden. Vanwege eerdere minder goede ervaringen in de muziekwereld heeft hij bewust afstand genomen van deze 'reguliere' wereld en bewandelt hij samen met zijn bandleden Victor en Joost, een ander pad:op eigen kracht en op kleinschaliger wijze. Na het uitbrengen van 'We're all coming home' zijn de reacties massaal en optimistisch.

 

In het aprilnummer van Pioniers Magazine verschijnt er een interview over hun bijzondere muzikale reis.

De nummers die zanger Nikos Frangiskatos en zijn band spelen bevatten een hoopvol en melancholisch geluid, in combinatie met gelaagde teksten over herkenbare thema’s zoals vertrouwen, loslaten en hoop. Het geluid tussen stilte en menselijkheid.

 

De kracht van The Wanderer zit in de klank en de emotie van de stem, de eenvoud en de ruimte die daardoor tussen de noten ontstaat. Die ruimte zorgt ervoor dat alles voelbaar wordt, met het gevaar dat de luisteraar een paar tijdloze minuten in de muziek wordt gezogen. De nummers die zanger Nikos Frangiskatos en zijn band spelen bevatten een hoopvol en melancholisch geluid, in combinatie met gelaagde teksten over herkenbare thema’s zoals vertrouwen, loslaten en hoop. Zaadjes zoals hij dat zelf omschrijft, zaadjes voor de ‘zoekende’ mens.

 

Met nationale airplay en supportshows van internationale gerenommeerde artiesten als brandstof, evenals de groei die hij als mens heeft doorgemaakt, is The Wanderer niet alleen een upcoming singer-songwriter maar ook een bevlogen storyteller die met zijn verhaal mensen wil raken, inspireren en bewegen.

Video's