De Zittenblijver

29 oktober: 10:00- 12:00 uur

Theaterzaal de Kamers Amersfoort

Expressions of Leadership Event 2020

Howard van Dodemont en Bas Bons

DSCF8774_01_edited.jpg

Foto: Bert Woudstra

Als musical-acteurs vol verwachting en adrenaline het toneel op gaan, zit er in de kleedkamer nog een aantal acteurs en actrices geduldig te wachten. Tot in de puntjes zijn zij voorbereid om bij een calamiteit, ongeval of ziekte de rol over te nemen van de eerste cast – altijd paraat en zonder te weten of en wanneer ze op mogen. Als zo’n zittenblijver dan opeens op mag, hoopt hij dat het goed gaat natuurlijk. En soms gaat het goed fout…

Howard van Dodemont heeft een aantal jaren als cover en swing gewerkt bij musicals van Stage-entertainment.Voor The Lion King, Tarzan en De Tweeling bracht hij vele uren in de kleedkamer door. Geïnspireerd door die ervaringen schreef hij samen met Pieter Jongsma en componist Bas Bons zijn eerste solo-voorstelling De Zittenblijver, daarin begeleid en geregisseerd door Alexandra van Marken.

Luister en kijk mee als een vlieg op de muur bij een reserve-acteur die zijn toevlucht genomen heeft tot de wc in de kleedkamer. Hij vraagt zich hardop af hoe hij hier in vredesnaam is beland.

Een adembenemende voorstelling waarbij belangrijke elementen van leiderschap: zichtbaarheid, lef en transparantie centraal staan en tot expressie komen.

Over Howard van Dodemont

Acteur Howard van Dodemont studeerde - na een loopbaan in de gezondheidszorg - theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Hij is werkzaam als acteur, theaterregisseur, dramadocent en trainer/ coach.

 

Howard was te zien in vele theaterproducties, waaronder The Lion King, Tarzan, Hij gelooft in mij en De Tweeling. Ook speelde hij in tv-series als Rozengeur en Wodkalime, Baantjer, Grijpstra en de Gier, Gelukkig je bent er en Fashion Planet.

Lees hier het interview met Howard in 

Pioniers Magazine over deze voorstelling.

(klik op de afbeelding)

howard.jpg