Belichaam jouw leiderschap!

Workshop Belichaam jouw

leiderschap onder druk!

 

13:00- 14:00 uur

14:15- 15:15 uur

De Kamers, Amersfoort

Expressions of Leadership Event 2020

Anita Paalvast

Anita_Paalvast_aikido_ar_work_edited.jpg

Over Anita Paalvast

Met een succesvolle achtergrond in de bankwereld als hoofd Operational Risk Analysis (ABN AMRO), heeft Anita Paalvast ook internationaal bekendheid verworven als een van de weinige Nederlandse vrouwen met een 4e graad zwarte band Aikido, een moderne Japanse krijgskunst.

Deze combinatie van track records en ervaring hebben Anita gevormd tot een unieke coach en trainer met een zeldzame maar zeer effectieve methode om leiderschapsprincipes te belichamen. En ze is op een missie om dit nationaal en internationaal te brengen.

Haar methode snijdt hout in de organisatie context. Zij ondersteunt managers, projectleiders en hun teams bij het vergroten van hun effectiviteit in communicatie, leiderschap en samenwerking. Haar klanten geven aan dat ze slechts met een paar sessies veranderingen merken in zelfvertrouwen, gemoedsrust in de dagelijkse hectiek, zelfregulering, openheid en flexibiliteit.

Sinds 2009 is Anita zelfstandig gevestigd en combineert haar ervaring in het bedrijfsleven met haar jarenlange ervaring en training op de aikidomat. Zij brengt hiermee haar passie en visie tot leven dat de universele principes en de levensfilosofie achter het Aikido zeer bruikbaar zijn in organisatie contexten. Haar stijl is subtiel en krachtig.

Lees hier het interview met Anita in

Pioniers Magazine. 

(klik op de afbeelding).

anita%20paalvast%20magazine_edited.jpg

De huidige tijd vraagt van leidinggevenden en medewerkers dat ze om kunnen gaan met complexiteit, onzekerheid, veranderingen en hoge verwachtingen. Dat levert een continue gevoel van druk op wat maakt dat je als mens vaak ongemerkt in reactief gedrag terecht komt. Met gevolgen als ineffectieve communicatie, energieverlies, stress, onderlinge spanning en frustratie.

 

Hoe kun je je houding van Dienend- Leiderschap behouden onder druk? Hoe ga je om met de krachten die spelen? In deze workshop laat Anita Paalvast je ervaren hoe je met deze druk kunt omgaan, zonder in reactief gedrag te vervallen.

 

Reactiviteit zit vooral in je lichaam, al uit het zich met name verbaal en in de onderstroom in onze huidige kennismaatschappij. We weten heel erg veel, maar zijn niet echt in contact met de rest van onszelf: ons lichaam en onze emoties. Die spelen echter wel een doorslaggevende rol in onze communicatie en interactie met anderen. Dit heeft gevolgen voor hoe we met elkaar omgaan als leidinggevenden en medewerkers, en daarmee op onze doelen en op de manier hoe we die wel of niet bereiken.

 

Anita gebruikt in deze workshop vooral simpele fysieke oefeningen, toegankelijk voor iedereen en gebaseerd op de principes van de Japanse krijgskunst, Aikido. Vervolgens verdiepen we de ervaring door er met elkaar over te reflecteren en te kijken naar mogelijke vertalingen in de praktijk. Met jezelf als vertrekpunt leer je hoe je om kan gaan met de krachten die spelen door met de ‘Aikido-manier’ te oefenen.

 

Aikido is een unieke krijgskunst die win-win denken als fundament heeft om lastige situaties in het (werkende) leven te benaderen. Niet het uitschakelen van je "tegenstander" is het doel, maar juist het inschakelen van je "medestander". De Aikido-manier benadert moeilijke, dagelijkse situaties zodanig dat je niet verstrikt raakt in win-verlies denken en ineffectief gedrag, maar juist open blijft staan voor nieuwe mogelijkheden. Met simpele fysieke oefeningen leren mensen om de belangrijkste uitdagingen in organisaties blijvend anders aan te pakken: communicatie, samenwerking, verandering en leiderschap.

 

Ervaring met Aikido niet vereist. Laat jezelf verrassen in deze letterlijk bewegingsvolle workshop.